Sušené maso je skvělou pochoutkou, jež slouží jako ideální vybavení pro cestování, jako snack k večernímu posezení u filmu nebo jako ideální doplněk stravy pro příjem bílkovin. V čem se však liší naše metody od ostatních? Představujeme vám první dvě z 8 hvězd Pioneer’s Jerky, které jsou základem pro všechny naše produkty.

Sušíme do sucha!

Naše produkty vznikají tradiční indiánskou metodou, kterou používali i první osadníci a dobyvatelé amerického západu. O historii vzniku jerky si můžete přečíst v našem starším příspěvku. Tehdy pochopitelně neměli nic, čím se můžeme pochlubit my dnes – žádné ledničky, žádné chemické přísady pro nepřirozenou trvanlivost. Jestliže chtěli, aby jim maso vydrželo během dlouhých cest, museli se spolehnout čistě na přírodu. Právě proto přišlo sušené maso, ale skutečně dosušené!

Během sušení naší metodou se ztratí téměř 80 % veškeré hmotnosti masa, z 50 gramů syrového steaku tak zůstane jen 12 gramů jerky. Díky tomu však dosahujeme na nejvyšší možnou kvalitu – v mase nezbývá absolutně nic, co tam nepatří a mohlo by způsobit zkažení. Nemáme tu vodu, nemáme tu tuk. Když se maso zcela nedosuší, dochází k aktivitě vody, což s sebou přináší bakteriální bujení a další problémy. U Pioneer´s Jerky je maso vždy perfektně vysušené a těchto problémů se nemusíte obávat. Jestliže otevřete balení našeho sušeného masa, můžete ho klidně nechat mimo balení. Naše jerky je navíc díky tradiční metodě krásně křupavé, nejde o žádnou žvýkačku, u níž byste bojovali s každým soustem.

Pouze libové maso

Abychom mohli dodávat nejlepší sušené maso prémiové kvality, musí se už od začátku pracovat s kvalitní surovinou. Saháme proto po tom nejkvalitnějším možném – sušené maso tvoříme z čistého libového svalu od českých dodavatelů. Z každého kusu navíc ručně vyřezáváme to, co tam nepatří. V našem jerky rozhodně nenajdete blány, žíly a hlavně ani tuk. Jde tak o velice kvalitní přirozenou bílkovinu, která není degradována vysokou tepelnou úpravou. Díky tomu po rozbalení našeho sušeného masa získáváte nejen skvělou pochoutku, po které se budete oblizovat až za ušima, jde také o zdravý a nutričně ideální snack.

Comments (0)

No comments at this moment