Přicházíme s další částí rozhovoru s majitelem společnosti TP Invest s.r.o., která vyrábí oblíbené Pioneer’s Jerky. V předcházejících částech jsme se zaměřili na celou řadu klíčových otázek, jež spoustu našich zákazníků zajímá. Nejinak tomu bude v dnešním textu, kde rozebíráme důležitost absence chemie a konzervantů, případně důvody konkurence k jejich používání.

Jestliže vás zajímají i předchozí části rozhovoru, můžete je nalézt zde. V první části jsme se ptali, kde se nápad vzal, jaké byly počáteční obtíže a odkud během prvních kroků brali inspiraci. Ve druhé části jsme rozebírali dvě důležitá témata – pečlivou kontrolu kvality a důvody, proč je veškeré naše maso krájeno ručně. V dosud poslední části jsme pak si povídali o tom, jak náročné je u nás shánět kvalitní maso a na co si dát u prémiového jerky pozor.

Společnost se rozhodla dělat jerky zcela bez zbytečné chemie a konzervantů. Je těžké toho dosahovat?

Není těžké toho dosahovat. Je to pro nás přirozené, konzervanty nepřidáváme a ani to prodávat neumíme. Těžké je ustát tlak konkurence, která tím, že maso vysuší například jen na 50 %, si může dovolit prodávat dvě balení ze stejného množství masa. My skutečně maso sušíme úplně, abychom zaručili nejvyšší prémiovou kvalitu a zákazníkům dali produkt, jenž slibujeme. Naše jerky je skutečně vysušené maso.

A proč by vlastně vůbec někdo chemii používal, když sušené maso vzniklo právě jako forma konzervování?

Chemie se používá proto, aby bylo maso červenější a kupujícímu se více líbilo. Používá se také proto, aby se udržela více jeho doba použitelnosti a mohlo delší dobu ležet v obchodě bez zkažení. Používá se paradoxně i proto, aby lidem výrobek více chutnal. Určitá část populace si na chemii zvykla a vyžaduje ji. My do našeho výrobku nic takového nepřidáváme a necháváme na zákazníkovi, jak si vybere.

V současnosti Pioneer’s Jerky nabízí více příchutí pouze u hovězího masa. Dá se očekávat, že by se objevily nové? Nebo zda se případně objeví i u dalších druhů masa?

Děláme skutečně více příchutí a budeme naši nabídku neustále vylepšovat a rozšiřovat tak, jak nám bude napovídat náš zákazník.

Comments (0)

No comments at this moment